2021-10-21 18:17:56• hírek • Bede Emőke

Profi és amatőr sportolók is igénybe vehetik a csütörtökön átadott sportbázist - VIDEÓ

Fotó: Szatmár.ro
Fotó: Szatmár.ro

Csütörtök délután hivatalosan is átadták Szatmárnémetiben, s ezzel tulajdonképp egész Szatmárnémetinek a megújult Dinamo sportbázist. Az eseményen Kereskényi Gábor polgármesteren kívül jelen voltak a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) legmagasabb szintű képviselői, Răzvan Burleanu elnök, Gabriel Bodescu főtitkár és Mihai Stoichiţă technikai igazgató is.

Az átadás alkalmából szervezett sajtótájékoztatón a társfinanszírozó szövetség elnöke, Răzvan Burleanu kifejtette, a FRF számára mindig nagy öröm, amikor ilyen kezdeményezéseket támogathat, hiszen ez által is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a labdarúgás iránti érdeklődés újra fellendüljön egy-egy közösségben. „Kijelenthetjük, hogy a forradalom óta ma a legmagasabb a futballozó gyerekek száma, viszont sajnos nem áll rendelkezésünkre olyan infrastruktúra, mint a forradalom előtt. Épp ezért nekünk, a Román Labdarúgó Szövetségnek és a helyi hatóságoknak kell mindent megtennünk az ilyen jellegű infrastrukturális beruházások megvalósítása érdekében” – fejtette ki Burleanu, hozzátéve, hogy az elmúlt három évben tíz ugyanilyen focipályát hoztak létre, mi több, az Országos Beruházási Társaság (CNI) tovább 100 darab sportpálya megvalósítása mellett kötelezte el magát.



A FRF elnöke után Kereskényi Gábor polgármester ismertette a sportbázis felújításának részleteit. A korszerűsített létesítménynek része egy 100x60 méter méretű műfüves labdarúgó pálya, amely a labdarúgó szövetség által szervezett B és C kategóriás mérkőzések lebonyolítására is alkalmas, az ezt körülvevő, műanyag borítású atlétikai futópálya, valamint a távolugráshoz szükséges homokpálya. Ugyanakkor a villanyfényes esti világításról négy reflektor gondoskodik, az új lelátó pedig 200 néző elhelyezésére alkalmas. Felújításra kerültek továbbá az öltözők, beüzemelésre került egy eredményjelző tábla, megújult a kosárlabdapálya és a kispályás labdarúgópálya is. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 3 millió lejt fordított a felújításra, a Román Labdarúgó Szövetség pedig a műfüves borítást biztosította.



Kereskényi hangsúlyozta, hogy a sportbázis korszerűsítése csupán a bemelegítés volt, hiszen a városvezetés tervei között kiemelt szerepet tölt be a helyi sport fellendítése. Az elmúlt években szinte minden szatmári iskolában multifunkcionális sportpályát alakítottak ki, és leadásra került a tanuszoda létrehozásához szükséges projekt is, sőt az önkormányzat feltett szándéka, hogy kormányalakítás után átvegye az UNIO sportbázist is.


Azon kérdésre, hogy ki használhatja majd a Dinamo sportpályáit, a városvezető elmondta, a nagy műfüves pályát a FRF-vel kötött egyezség értelmében a szövetséghez tartozó intézmények használhatják, azaz a Városi Sportklub, illetve a Sportlícum, viszont a többi pályát a sportolni vágyó lakosság is bármikor igénybe veheti.




 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: